Nieuwe WebIntelligence functionaliteit in BO 4.1

Belangrijkste nieuwe opties in SAP BO 4.1 Web Intelligence.

 Door Gert van de Vreede

 

 Gebruikers kunnen nu gebruik maken van Excel documenten die op de BO server zijn opgeslagen als bron voor een Webi rapport. Dit zolang het als een database tabel is opgebouwd.

Prompts gebaseerd op de variabelen van een Bex query, nu verschijnen deze automatisch bij de standard prompt tekst cellen en hoeven deze niet meer via formules worden gecreëerd.

Zo kan snel een overzichtelijk header worden gecreëerd met de gekozen opties wat weer handig is bij het zien waar naar gekeken wordt en uiteraard bij het printen van een rapport.

Bevriezen van header of voorloop kolommen is nu mogelijk in display mode. Een "Freeze" knop is toegevoegd aan de menu balk voor eindgebruikers waarmee de bovenste regel (header) of een aantal kolommen kan worden bevroren bij het scrollen in een webi rapport. Erg handig bij lange en of brede rapportages.

Mergen van dimensies uit verschillende bron queries is mogelijk in de data view, dit maakt het simpeler om rapportages te maken op meerdere bronnen met dezelfde dimensies.

Het weergeven van hiërarchieën in een Webi Rapport heeft wat uitgebreidere opties. Nu is het mogelijk om niveaus te filteren voor weergave. Hiermee is het mogelijk om de soms niet gewenste top structuur te onderdrukken en op het juiste niveau te beginnen met de weergave

Terug naar het nieuwsoverzicht

Subscribe newsletter